Nieuws/Binnenland
2091240466
Binnenland

19-jarige Hilversummer aangehouden voor mishandelingen Mallorca

Hilversum - De politie heeft een eerste verdachte aangehouden voor de geweldsorgie op Mallorca. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdagochtend. Het gaat om een 19-jarige verdachte uit Hilversum. Hij werd woensdagochtend rond 7.00 uur van zijn bed gelicht.

De Hilversummer wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van tweemaal poging tot doodslag. De man wordt ervan verdacht dat hij bij twee verschillende geweldsincidenten in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca twee slachtoffers op en tegen het hoofd heeft geschopt. Vooralsnog verdenkt het OM hem niet van de mishandeling waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam.

Van beide incidenten waarbij de verdachte zou zijn betrokken, zijn beelden beschikbaar en, zowel in Spanje als in Nederland, zijn getuigenverklaringen opgenomen. Inmiddels hebben elf personen als getuige verklaringen afgelegd, meldt het OM, waarvan acht zelf ook aangifte hebben gedaan van tegen hen gepleegd geweld. Alle getuigen hebben de Nederlandse nationaliteit.

Vorige week besprak verslaggever Marcel Vink een reconstructie over de fatale mishandeling in Mallorca.

Volgens het OM zijn er wel beelden van Carlo Heuvelman, maar hierop zijn géén geweldshandelingen tegen hem te zien. ’Het slachtoffer van de schoppende beweging op de beelden die veelvuldig zijn gedeeld op internet, zo is uit Spaans onderzoek gebleken, is niet de 27-jarige man uit Waddinxveen’, zo staat in een persbericht.

Onderzocht wordt onder andere wat de exacte rol is van andere betrokkenen. ’Dat geldt vooral voor het geweld tegen het overleden slachtoffer. Op de beelden is te zien dat er veel omstanders waren en is te horen dat meerdere omstanders Nederlands spreken. Duidelijk is dat nog niet al die personen zich hebben gemeld.’

Kunnen ouders verantwoordelijk worden gehouden voor hun gewelddadige kinderen? Dat en meer in een nieuwe aflevering van de podcast Generatie T.: