Nieuws/Binnenland
2091567887
Binnenland

Zware verdenking Ajax-aanvaller

Quincy Promes opgepakt voor steekpartij

AMSTERDAM - Ajax-aanvaller Quincy Promes is zondagochtend door de politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij. Die vond eind juli plaats in een loods in Abcoude. Een familielid raakte zwaargewond en liep onder meer zeer ernstig knieletsel op.

Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een delict waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat.

De arrestatie is zondagochtend bevestigd door politiewoordvoerder Jelmer Geerds. Die laat weten dat een 28-jarige Amsterdammer is aangehouden voor het steekincident en wil verder niets zeggen over de achtergrond van de verdachte.

Promes is direct na de arrestatie in verzekering gesteld en zit in de cel. In verzekering wil zeggen dat hij maximaal drie dagen in de cel moet blijven. Daarna kan de voorlopige hechtenis nog eens worden verlengd.

Familiefeest

Eind juli gaf de aanvaller van Ajax en Oranje een groot familiefeest in een loods van zijn eigen bedrijf in Abcoude. Tijdens het feest zou hij om onduidelijke redenen hevige ruzie met een familielid hebben gekregen. Hij zou hem toen hebben gestoken met een mes en het slachtoffer raakte flink gewond. Omstanders kwamen meteen tussen het slachtoffer en Promes en hebben volgens getuigen erger kunnen voorkomen. De man deed een maand geleden aangifte van de steekpartij.

Het is onduidelijk waarom Promes niet eerder werd opgepakt. De politie ontkent dat rekening gehouden is met het speelschema van Ajax. „We hoorden pas een maand geleden van het incident. Daarna is een onderzoek gestart en dat heeft vanochtend tot een arrestatie geleid”, aldus Geerds.

De voetballer ontkent iedere betrokkenheid bij de steekpartij. Dat laat de advocaat van de 47-voudig international in een schriftelijke reactie aan het ANP weten. Promes betwist uitdrukkelijk de beschuldiging. „Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek.” Promes werd zondag verhoord en blijft in ieder geval tot maandag vastzitten. Maandag wordt de Amsterdammer weer verhoord en gaat het onderzoek verder.

Avond ervoor gescoord

Quincy Promes speelde zaterdagavond met Ajax nog een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en scoorde in de 11e minuut de 2-0. Hij maakte de volle 90 minuten vol. Minder dan 24 uur later zit hij in een politiecel.

Promes kwam in 2019 van Sevilla FC naar Ajax, dat vijftien miljoen euro voor hem betaalde. Eerder kwam hij uit voor Spartak Moskou, Go Ahead Eagles en FC Twente. Promes debuteerde in 2014 in het Nederlands elftal.

Weet u meer? Neem dan contact op met onze verslaggevers door te mailen naar [email protected] of [email protected]