Nieuws/Binnenland
2091598236
Binnenland

Twee verdachten van betrokkenheid bij dood Andy de Heus weer vrij

DEN HAAG - De twee verdachten die dinsdag zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Andy de Heus worden donderdag vrijgelaten. Na uitgebreide verhoren zijn de verdenkingen tegen de 34-jarige man en 61-jarige vrouw onvoldoende versterkt, aldus het Openbaar Ministerie (OM). De twee blijven wel verdachten.

Volgens het OM wordt na de afwikkeling van het hoger beroep tegen hoofdverdachte Ronnie S. ook over de zaak van de twee verdachten en andere eerder verhoorde verdachten een beslissing genomen.

Het hoger beroep tegen S. werd afgelopen juni uitgesteld, nadat er aanwijzingen waren dat behalve de 54-jarige S. ook anderen betrokken waren bij de dood van De Heus. Hierop volgde de aanhouding van de twee verdachten.

Vijf schoten

De rechtbank in Limburg veroordeelde Ronnie S. op 25 juni 2020 tot een gevangenisstraf van zeventien jaar wegens doodslag. Het OM ging daartegen in hoger beroep omdat het die straf te laag vond. Het OM had levenslang geëist wegens moord.

S. bracht marktkoopman De Heus volgens de rechtbank op 18 december 2012 in een huisje op vakantiepark Porta Isola in het Limburgse dorp Stevensweert met vijf schoten om het leven. Dat gebeurde tijdens een ruzie over een wietplantage. Vervolgens heeft S. het lichaam in Stevensweert begraven, waar het pas op 18 februari 2016 bij een visvijver werd teruggevonden tijdens een zoekactie.