Nieuws/Binnenland
2093884267
Binnenland

Opnieuw poederbrief bezorgd in Amsterdam

Amsterdam - Er is donderdag opnieuw een poederbrief bezorgd in Amsterdam. Dit maal werd de brief aangetroffen op de Prinsengracht in het centrum van de stad. In totaal zijn er tot nu toe 16 poederbrieven ontdekt. Waar de brief precies bezorgd is, wil een woordvoerder van de politie niet zeggen. „Ook omdat het daderinformatie is.” Ook bij de raad van bestuur van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond werd donderdagmiddag een poederbrief bezorgd.

De afgelopen dagen doken in het hele land poederbrieven op, waarvan de meeste in Amsterdam. Zo werden dinsdag op zes plekken in de hoofdstad, een locatie in Best, twee adressen in Rotterdam, een plek in Amersfoort en een in Utrecht exemplaren aangetroffen. De brieven kwamen onder meer binnen bij het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis, twee hotels in Amsterdam, een pand van de Persgroep in Rotterdam, een drukkerij van DPG Media in het Brabantse Best, de uitgever van het Nederlands Dagblad in Amersfoort en een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam waar onder meer de redacties zitten van DPG-kranten Het Parool, Trouw en de Volkskrant.

Woensdag werden poederbrieven gevonden op drie locaties in de hoofdstad aan de Weteringschans in het centrum, de Rooseveltlaan in Zuid en de Jan Tooropstraat in Nieuw-West. In Leusden werd op een kantoor op de Kastanjelaan een poederbrief bezorgd.

De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven. De coördinatie hiervan ligt in Amsterdam, zei de woordvoerster.