Nieuws/Buitenland
2094237124
Buitenland

Zeehond in staart gebeten: baasje krijgt 480 euro boete

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

OOSTENDE - Een hondenbaasje in België moet een boete van 480 euro betalen omdat hij zijn hond een zeehond liet aanvallen op het strand van Oostende. De hond beet het dier in de staart. „Het baasje moedigde zijn hond aan en riep die niet tot de orde”, klinkt het bij de politie van de zuiderburen.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

480 euro moet een hondenbaasje ophoesten omdat zijn hond een zeehond aanviel en hij dat aanmoedigde en al zeker niet voorkwam. De feiten dateren van vorig jaar, maar de boete werd recent opgelegd. Het was een medewerker van de Oostendse politie die op het Klein Strand in Oostende zag hoe de man zijn hond aanmoedigde om een zeehond te benaderen.

De hond liep los en beet de zeehond - die zich probeerde te verdedigen - uiteindelijk in de staart. De wandelaar maakte geen aanstalten om zijn hond tot de orde te roepen, meldt Nieuwsblad.

Rustplaats

De omgeving van het Westerstaketsel is een bekende rustplek voor zeehonden. Het stadsbestuur van Oostende bracht er dan ook borden aan en vraagt wandelaars om de dieren met rust te laten en minstens twintig meter uit hun buurt te blijven. „Maar die man met zijn hond verstoorden de rust van de zeehond”, aldus de politie. „Die werd in zijn staart gebeten en liep mogelijk verwondingen op. Het ging dus over het opzettelijk en betekenisvol verstoren van de zeehond.”

De dienst Milieuhandhaving van de Oostendse politie stelde proces-verbaal. De overtreder kreeg een boete van 480 euro opgelegd. „Dit is een duidelijk signaal en mag een opsteker heten voor de vrijwilligers van het North Seal Team”, aldus de politie. „Zij zetten zich dag in dag uit in om de rust van de zeehonden te garanderen. Wij zullen ook blijvend oog hebben voor wandelaars en andere strandbezoekers die de dieren hun rust verstoren.”