Nieuws/Binnenland
2094527
Binnenland

Familie Fortuyn wil dat Volkert snel vertrekt

Volkert van der Graaf op archiefbeeld.

Volkert van der Graaf op archiefbeeld.

DEN HAAG - De familie van Pim Fortuyn hoopt dat Volkert van der G. snel het land verlaat. Van der G., de moordenaar van Fortuyn, had in een kort geding tegen de Staat geëist dat hij zich niet meer bij de reclassering hoeft te melden, onder meer omdat hij wil emigreren. Dinsdag kreeg hij gelijk van de rechter.

Volkert van der Graaf op archiefbeeld.

Volkert van der Graaf op archiefbeeld.

,,De familie heeft kennisgenomen van de uitspraak en juicht spoedige en daadwerkelijke emigratie van Van der G. toe", laat advocaat Richard van der Weide namens de familie weten. ,,Onderzocht wordt nog hoe juridisch kan worden bewerkstelligd dat hij daadwerkelijk het land verlaat en niet meer terugkeert. De familie wil bij voorkeur nooit meer met de persoon Van der G. geconfronteerd worden."

Chauffeur Hans Smolders die erbij was toen Fortuyn werd doodgeschoten gelooft niet dat Volkert van der G. emigreert en heeft zijn buik vol van de rechtszaken die de man blijft voeren. ,,Hij neemt iedereen bij de neus, gaat op vakantie, komt terug en lacht iedereen uit'', aldus Smolders in een reactie.

De Tilburger zegt dat de rechter wederom een wereldvreemde uitspraak heeft gedaan. ,,Deze zaak houdt miljoenen mensen bezig en ik vind het heel apart dat rechters daar geen rekening mee houden. Iedereen wordt steeds geconfronteerd met zijn grappen en grollen. Een rechter moet juist ingrijpen als hij steeds oude wonden openrijt. Wat er is gebeurd heeft bij mij een diepe kras veroorzaakt en die gaat nooit meer weg.''