Nieuws/Buitenland
2095513
Buitenland

’Kauwgum kauwen helpt mannen af te vallen’

Shinjuku - Het kauwen van kauwgum mag dan niet de meest voedzame gewoonte zijn, maar volgens een nieuw Japans onderzoek kan het er wel voor zorgen dat mannen van 40 jaar en ouder meer calorieën verbranden.

Volgens een team onderzoekers van Tokio’s Waseda Universiteit uit de Japanse stad Shinjuku wordt bij zowel mannen als vrouwen de hartslag sneller bij mensen die zowel kauwgum kauwen als wandelen tegelijkertijd.

Aan het onderzoek deden 46 vrijwilligers mee in de leeftijd van 21 tot 69 jaar. De vrijwilligers werden in twee groepen verdeeld.

Kauwgum en poeder

Groep één kauwde twee verschillende maten kauwgum tijdens het wandelen op normaal tempo. De tweede groep wandelde ook op een normaal tempo maar slikte een poeder door die dezelfde ingrediënten bevatte als de kauwgum van groep één. Het verschil zat ’m in het feit dat de deelnemers van groep twee niet hoefde te kauwen.

Gezond ouder worden

Uit het onderzoek kwam naar voren dat alleen mannen van 40 jaar en ouder meer calorieën verbranden. In de conclusie van het onderzoek schrijven de onderzoekers dat gezond ouder worden wellicht een stukje gemakkelijker is dan gedacht.

„Daarnaast kan dergelijke activiteit helpen om overgewicht te voorkomen of te behandelen”, aldus de onderzoekers in het rapport dat ze opstelden.