Nieuws/Binnenland
2097304747
Binnenland

Diefstal gaat fout: man wil wegrijden zonder benzine te betalen maar heeft dieselauto

BREDA - Een bestuurder van een dieselauto was zaterdag even vergeten wat voor brandstof zijn wagen nodig heeft toen hij na het tanken wilde doorrijden zonder te betalen. Al na een paar meter stopte zijn voertuig en kwam hij tot stilstand voor de winkel van het pompstation aan de Graaf Hendrik III laan in Breda.

Dat meldt de politie op Instagram. De benzinedief had al argwaan gewekt bij de medewerkers toen hij met afgeplakte kentekenplaten kwam aanrijden. „Daarnaast had hij vermoedelijk een week daarvoor met dezelfde auto op dezelfde wijze ook brandstof gestolen bij hetzelfde pompstation”, schrijft de politie.

Toen de bestuurder wilde doorrijden, viel zijn wagen vrijwel direct stil. Wat bleek? Zijn dieselauto had hij volgegooid met benzine.

De bestuurder zette het vervolgens, nadat zijn auto het had begeven, op een rennen. Medewerkers gingen hem achterna en vonden hem uiteindelijk verderop in de wijk waarna hij werd overgedragen aan de politie.

De man is aangehouden en zit in de cel. Hij wordt verdacht van tweemaal diefstal brandstof en het rijden met afgeplakte kentekenplaten. De recherche onderzoekt de zaak.