Nieuws/Binnenland
2098591933
Binnenland

LIVE | Jos B. in hoger beroep: ’Ik heb niks met de dood van Nicky te maken’

Jos B. in de rechtbank.

Jos B. in de rechtbank.

Den Bosch - In de rechtbank van Den Bosch start dinsdagmiddag het hoger beroep in de zaak-Nicky Verstappen. Jos B. is op 20 november 2020 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12.5 jaar wegens seksueel misbruik met de dood tot gevolg. Zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van Jos B. tekenden hoger beroep aan tegen de straf.

Jos B. in de rechtbank.

Jos B. in de rechtbank.

Tijdens een regiezitting kan de verdediging onderzoekswensen indienen. Mogelijk zal het Openbaar Ministerie ook nog iets vertellen over het verhoor van Jos B. dat onlangs plaatshad. De beslissing in het hoger beroep staat gepland op 9 april.

Het OM vindt dat Jos B. ten onrechte is vrijgesproken van doodslag. En ook vindt het OM dat de rechtbank ten onrechte geen tbs met dwangverpleging heeft opgelegd.

Jos B. mag zelf zeggen waarom hij in hoger beroep ging. „Ik ben het uiteraard niet eens met het vonnis. Ik heb verklaard dat ik Nicky gevonden heb, maar heb niks te maken met zijn dood.”

OM spoort Jos B. aan antwoorden te geven

Het Openbaar Ministerie heeft Jos B. „actief aangespoord” antwoord te geven. „Wij zitten hier niet om u te pakken, maar om antwoorden te krijgen. Door telkens maar weer te zwijgen, lijkt het erop dat u dingen achterhoudt. Uw houding heeft consequenties”, zeiden de advocaten-generaal.

Verslaggever Saskia Belleman volgt de zaak: Volg hier haar liveverslag: