Nieuws/Binnenland
210000
Binnenland

Beeldmateriaal Máxima Medisch Centrum gewist

EINDHOVEN - Het Máxima Medisch Centrum (MMC) met vestigingen in Eindhoven en Veldhoven is een deel van het beeldmateriaal uit bijvoorbeeld endoscopieën en echo's kwijtgeraakt. Het gaat om beeldmateriaal uit onderzoeken tussen 25 januari en 8 juni van dit jaar. De beelden zijn door nog onbekende oorzaak gewist en reservekopieën zijn er niet. Het ziekenhuis heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Het ziekenhuis sluit niet uit dat onderzoeken herhaald moeten worden. De getroffen patiënten krijgen een persoonlijke brief over de consequenties. Het MMC benadrukt dat er geen röntgenbeelden zijn verdwenen en dat het gaat om beelden die zijn gemaakt ter ondersteuning van diagnoses. De blunder is gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het ziekenhuis betreurt de gebeurtenis en probeert de gevolgen tot een minimum te beperken, aldus een verklaring. Onderzoek moet uitwijzen hoe het beeldmateriaal gewist kon worden en hoe dat in de toekomst voorkomen kan worden.