Nieuws/Binnenland
2100264248
Binnenland

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt weer licht

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is voor de tweede dag op rij licht gestegen. Momenteel liggen er 681 patiënten met Covid-19 op een ic- of verpleegafdeling, blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Dat zijn er vijf meer dan zondag. Toen lagen er 676 coronapatiënten in de ziekenhuizen, zaterdag waren dat er nog 672.

Het aantal nieuwe opnames op de verpleegafdelingen is wel op het laagste punt sinds het LCPS begon met het delen van die informatie. 24 nieuwe mensen met een coronabesmetting belandden afgelopen etmaal op een verpleegafdeling. In totaal liggen nu 418 coronapatiënten opgenomen in de klinieken, zeven meer dan zondag. Op de ic’s behandelen artsen momenteel 263 coronapatiënten, twee minder dan zondag.

Het aantal opgenomen coronapatiënten is de afgelopen weken rap gedaald. Zo behandelden de ziekenhuizen een maand geleden, op 14 mei, nog 2250 patiënten met Covid-19.

Hoe zit het met de besmettingen?

Het aantal nieuwe coronagevallen daalt verder. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 899 besmettingen vastgesteld. Voor het eerst sinds 10 september vorig jaar zijn er minder dan 900 positieve tests in een etmaal.

Het aantal positieve tests komt voor de tweede dag op rij uit onder de zogeheten signaalwaarde. Dat is het niveau waarop bij een stijging de alarmbellen zouden afgaan. Nu maakt het de weg vrij voor meer versoepelingen. Op zondag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) iets meer dan 1050 positieve tests.