Nieuws/Buitenland
210027
Buitenland

Signalen van door brand ingesloten bewoners

LONDEN - Bewoners hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in een brandend flatgebouw in Londen om hulp gevraagd met zaklantaarns en mobiele telefoons. Dit meldden ooggetuigen rond de hoge flat in het westen van Londen.

Er zouden ook mensen in paniek bij ramen te zien zijn geweest die om hulp schreeuwden. Volgens Britse media zouden honderden mensen in veiligheid zijn gebracht, maar van een ’aanzienlijk aantal mensen’ is niets bekend. Dertig mensen zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Ongeveer tweehonderd brandweerlieden bestrijden het vuur. De brand zou in een kwartier tijd vanaf de tweede verdieping over vrijwel heel het gebouw zijn uitgebreid. Bewoners zeiden dat het brandalarm niet is afgegaan. De brandweer vreest dat het flatgebouw instort.

De omgeving van het brandende pand, de Grenfell Tower, is afgezet. Scholen in de buurt blijven woensdag gesloten. Volgens de betrokken onderwijsinstellingen wordt afgewacht hoe de situatie zich ontwikkelt. In de door brand verwoeste Grenfell Tower zouden veel gezinnen hebben gewoond.