Nieuws/Buitenland
210034008
Buitenland

Student moet hoge boom in om online les te kunnen volgen

Omsk - Wie denkt dat thuiswerken en studeren tijdens de coronacrisis zwaar is. Er zijn mensen die er meer voor over moeten hebben om enigszins mee te kunnen draaien. Een Russische student die in een afgelegen dorpje in Siberië woont, moet voor het online volgen van colleges in een gigantisch hoge berkenboom klimmen om internet te kunnen ontvangen.

De 21-jarige Alexei Dudoladov studeert aan het Omsk Institute of Water Transport en heeft zijn dagelijkse beproevingen vastgelegd en gedeeld op sociale media. De student wil zo graag hogerop in het leven dat hij om contact te kunnen krijgen met de professoren eerst naar een bos moet om daar een glimp van een 3G-signaal te kunnen oppikken.

Alexei woont in een afgelegen gebied en doet via sociale media een oproep aan de autoriteiten om betere internetvoorzieningen te regelen. De post gaat momenteel viraal.

„Ik moet het bos in, zo’n 300 meter van het dorp, en in een berkenboom klimmen van 8 meter hoog om via Zoom met de professoren te praten. Dat is wel hét bewijs dat ik niet zomaar een lesje oversla”, zei hij in een bericht dat hij op TikTok en Instagram plaatste.

De universiteit waar Dudoladov studeert, ligt ruim 2000 kilometer buiten Moskou. Net als veel andere scholen in Rusland is de universiteit vanwege de coronacrisis overgestapt op leren op afstand.

Onderwijsfunctionarissen van de regio Omsk hebben gereageerd op de post en hebben het internetbedrijf gevraagd ervoor te zorgen dat ook Dudoladov, die ver buiten de stad woont, kan studeren.

„Waarom kunnen mensen uit de stad internet krijgen in hun appartementen, terwijl dorpelingen zoals ik dat alleen kunnen doen vanaf snelwegen, daken en bomen! Met paaldraden.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd