Nieuws/Buitenland
210149
Buitenland

Bewoners flat: het was net een horrorfilm

LONDEN - Chaos, schreeuwende mensen en overal rook. Bewoners die in de nacht van dinsdag op woensdag zijn gevlucht voor de brand in de Londense torenflat Grenfell Tower spreken over taferelen ,,uit een horrorfilm''.

Bewoner Mickey vertelde de BBC dat hij op het punt stond in slaap te vallen toen hij de geur van plastic rook. Hij ging poolshoogte nemen en hoorde iemand schreeuwen: ,,Het wordt steeds groter''. Daarop opende de man zijn voordeur en zag ,,overal rook''.

De man stopte daarop zijn dochtertje onder zijn kamerjas en rende met zijn vriendin het brandende pand uit. Toen hij later omkeek, zag hij dat het hele gebouw in lichterlaaie stond. ,,Het was een nachtmerrie. Net iets uit een horrorfilm'', vertelt hij.

Getuige David Benjamin verbleef bij zijn vriendin in de woontoren toen de brand uitbrak. ,,We lagen te slapen toen op de deur werd gebonsd'', vertelde hij. ,,We gingen naar buiten om te kijken wat aan de hand was. Een van de buren zei: brand, brand.''

Benjamin dacht even dat het misschien veiliger was om binnen te blijven. Daarop riep een buurvrouw dat hij moest vluchten en begon het rookalarm in de woning te loeien. De man en zijn vriendin renden daarop de trap af. Volgens Benjamin zag hij overal ,,rook'' en ,,schreeuwende mensen''.