Nieuws/Binnenland
210216210
Binnenland

Wientjes buigt zich over compensatie Zeeland

DEN HAAG - Ondernemer en bestuurder Bernard Wientjes gaat zich buigen over de compensatie die Zeeland moet krijgen omdat de marinierskazerne niet naar Vlissingen gaat. Dat kondigde minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken vrijdag aan.

Knops overlegde vrijdagmiddag met de commissaris van de Koning in Zeeland, gedeputeerden en de burgemeester van Vlissingen. Het kabinet beloofde een compensatie toen het terugkwam op het besluit de marinierskazerne in Doorn naar Vlissingen te verhuizen. De kazerne gaat naar het Gelderse Nieuw Milligen.

Wientjes ziet het als een uitdaging om te „komen tot een voorstel dat wel heel erg tegemoetkomt aan de zorgen van Zeeland.” Hij wil met veel mensen praten om een beeld te krijgen van wat een goede compensatie zou zijn.

„Ik begrijp heel goed dat zo’n besluit dat nu genomen wordt voor de Zeeuwen buitengewoon moeilijk is”, aldus Wientjes, die onder meer jarenlang de baas was van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

’Constructief meewerken’

Commissaris van de Koning Han Polman zei vrijdag op het ministerie van Binnenlandse Zaken dat hij nog steeds niet overtuigd is van de argumenten van het kabinet. Toch belooft hij „constructief te willen meewerken” aan het overleg dat tot een compensatie moet leiden. Iedereen is het volgens Polman met elkaar eens dat de provincie „ruimschoots gecompenseerd” moet worden.

Voor de zomer moet het totaalpakket voor compensatie op tafel liggen.