Nieuws/Buitenland
2102421348
Buitenland

Trump bekijkt mogelijkheden om eigen platform te bouwen

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump bekijkt de mogelijkheden om met een eigen communicatieplatform te komen. Dat schreef de hij op het officiële twitteraccount (@potus) van de Amerikaanse president, niet lang nadat het persoonlijke account van Trump door de microblogdienst op zwart was gezet.

Enkele minuten nadat Trump de aankondiging deed, werd het bericht alweer door Twitter verwijderd. Trump probeerde op dat kanaal ook zijn grieven voor het op zwart zetten van zijn persoonlijke account via het presidentiële account te publiceren, maar ook die berichten waren maar kort te lezen.

In een van de verwijderde berichten zei Trump dat Twitter „samenwerkt met de Democraten en radicaal-links” om zijn account te verwijderen en hem en ”75 miljoen patriotten die voor me hebben gestemd” het zwijgen op te leggen. „Ze kunnen ons niet het zwijgen opleggen! Twitter is er niet voor vrije meningsuiting, maar om de gemeenste mensen ter wereld een stem te geven”, schreef Trump.

Het account @potus komt na de machtsoverdracht op 20 januari in handen van nieuwgekozen president Joe Biden. De 33,4 miljoen volgers die het account momenteel heeft, verhuizen niet mee naar Biden, meldde Twitter eind december.