Nieuws/Binnenland
2106129
Binnenland

Dode (62) door crash vliegtuig: ’Banner was de oorzaak’

BOSSCHENHOOFD - Door het neerstorten van een sportvliegtuigje bij Breda International Airport is donderdagochtend de 62-jarige piloot uit Goes om het leven gekomen. Hij was de enige inzittende. Het toestel kwam rond 11.00 uur in de buurt van het kleine vliegveld in Bosschenhoofd terecht in een weiland aan de A58 en vloog in brand.

Een politiewoordvoerder liet weten dat het reclamevliegtuigje kort na de start vanaf Breda International Airport in de problemen raakte en verongelukte. De oorzaak is nog niet bekend.

’Niet genoeg hoogte’

De politie onderzoekt of de slechte weersomstandigheden op dat moment een rol hebben gespeeld. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is betrokken bij het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Een ooggetuige wijst naar de reclamebanner: „Het toestel kreeg niet genoeg hoogte door de sleep, de piloot had geen tijd meer om te corrigeren en is in een duikvlucht geraakt.”

Door de crash ontstond er op de snelweg een file, onder andere door kijkers. De politie verbaliseerde vijf automobilisten die over de vluchtstrook reden.

Tweede keer

Ruim een week geleden kwamen ook al twee mannen om het leven toen hun vliegtuigje neerstortte in het buitengebied van Stolwijk (Zuid-Holland).