Nieuws/Binnenland
210778
Binnenland

Onthoofdingsverdachten Zoetermeer vrijgelaten

DEN HAAG - De twee mannen die worden verdacht van het doden en onthoofden van een 55-jarige Zoetermeerder, zijn woensdag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie liet weten ,,onvoldoende bewijs" te hebben om de twee vast te houden. Ze blijven wel verdachte. Het OM verdenkt beide mannen van moord dan wel doodslag, en die verdenking blijft staan.

De niet-inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de twee die donderdag gepland stond, gaat niet door. Het is niet duidelijk wanneer er weer een zitting komt.

De mannen (39 en 45 jaar) zouden begin dit jaar hun slachtoffer in diens woning aan de Leopoldhove in Zoetermeer hebben doodgestoken en met een mes onthoofd. Het slachtoffer werd eind februari aangetroffen door de gealarmeerde politie. Omwonenden constateerden dat de deur niet meer werd opengedaan en roken een lijklucht.

De twee waren bekenden van het slachtoffer. ,,Er zijn aanwijzingen dat zij bij de dood van het slachtoffer betrokken zijn, maar er is op dit moment onvoldoende bewijs om ze langer vast te houden. De twee blijven wel verdachte en de politie zal het onderzoek met volle kracht voortzetten", laat het OM in een verklaring weten.