Nieuws/Buitenland
210804197
Buitenland

Oekraïense vluchteling die er vandoor ging met getrouwde man: ’Het is haar eigen schuld’

Sofiia Karkadym

Sofiia Karkadym

LONDEN - De Britse Tony Garnett en zijn nieuwe Oekraïense vriendin Sofiia Karkadym waren het afgelopen weekend wereldnieuws: Tony had zijn (inmiddels ex-) vriendin na een relatie van tien jaar de deur uitgezet. De reden daarvoor was de 22-jarige Oekraïense vluchteling die het stel in huis had genomen. Tony werd verliefd op de Oekraïense Sofiia en besloot dat hij met haar verder wilde. Zijn vriendin Lorna wees hij de deur. Sofiia doet nu haar verhaal in de Engelse krant The Sun.

Sofiia Karkadym

Sofiia Karkadym

Sofiia Karkadym laat aan The Sun weten dat zij zich niet verantwoordelijk voelt voor het stuklopen van de relatie van de mensen die haar onderdak boden. „Ik hield van de familie. Ik heb veel tijd met zijn vriendin doorgebracht en ik heb geprobeerd haar te helpen, maar ze had twee gezichten. Haar constante achterdocht zorgde voor veel spanning en dat duwde mij en Tony alleen maar dichter naar elkaar toe.”

Tekst loopt door onder de tweet.

Sofiia heeft duidelijk geen spijt dat ze het huwelijk van haar gastgezin heeft opgebroken. „Ze creëerde deze situatie door constant te suggereren dat er iets aan de hand was terwijl dat toen nog niet zo was. Dus dit is haar eigen schuld.”

Ook de ex-vriendin van Tony heeft inmiddels gereageerd. Tegen The Sun zegt Lorna Garnett dat ze gebroken is. „Sofiia had vanaf het begin haar zinnen op mijn man gezet. Ze geeft er niets om dat ze ons gezin verwoest.” Garnett is het vertrouwen in haar medemens verloren. „Ik wilde iemand in nood helpen door haar onderdak te bieden. Dit is wat ik ervoor terugkrijg.”