Nieuws/Buitenland
2108451265
Buitenland

Strengere maatregelen Britten

Dodental coronavirus nadert de 1000

PEKING - Het aantal doden door het nieuwe coronavirus is gestegen naar 910. Dat zijn er ruim 100 meer dan een dag geleden. De Britten roepen de situatie inmiddels uit tot een ’serieuze en directe dreiging’.

Op één persoon na vielen alle doden in China. In de Chinese provincie Hubei, het epicentrum van de virusuitbraak, zijn de afgelopen 24 uur 91 mensen gestorven. Dat heeft de gezondheidscommissie van de provincie maandag bekendgemaakt.

In heel China zijn tot nog toe meer dan 40.000 gevallen van besmetting geregistreerd sinds het virus in december opdook in de stad Wuhan. Dat bracht de nationale gezondheidscommissie maandag naar buiten.

Strengere maatregelen Britse overheid

Het Verenigd Koninkrijk heeft de uitbraak van het coronavirus in China uitgeroepen tot „serieuze en directe dreiging voor de gezondheid.” Daardoor kunnen meer ingrijpende maatregelen worden genomen door het ministerie van Gezondheidszorg.

„De maatregelen die nu kunnen worden genomen, zijn een goede manier om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en te vertragen”, aldus het ministerie in een verklaring. De Chinese stad Wuhan, waar het virus uitbrak, wordt net als de provincie Hubei gezien als geïnfecteerd gebied. De Britse ziekenhuizen Arrowe Park Hospital en Kents Hill Park zijn aangewezen om besmette mensen te behandelen.

In het Verenigd Koninkrijk zijn vier gevallen van het longvirus vastgesteld. Zondag is in het oosten van Frankrijk het virus geconstateerd bij vijf Britten die op skivakantie waren.