Nieuws/Binnenland
2108658453
Binnenland

Belg met vijf keer te veel alcohol met moeite van weg gehaald

HEINKENSZAND - Een Belgische bestuurder met vijf keer te veel drank op is in Zeeland met veel moeite van de snelweg gehaald. De 42-jarige inwoner van Dendermonde viel door zijn gevaarlijke rijgedrag diverse weggebruikers op. De politie kreeg meldingen van een slingerde bestuurder die steeds hard op zijn rem trapte.

Getuigen verklaarden dat de man lange tijd tussen de A58 en Westerscheldetunnel reed. Hij veroorzaakte een aanrijding met een aanhangwagen en zou ineens midden op de weg zijn gestopt. Door verschillende getuigen is de man aangesproken, maar hij reageerde nergens op en bleef maar doorrijden.

Tussen het Zeeuwse Heinkenszand en Lewedorp werd de betreffende auto, samen met een getuige, aangetroffen door de politie. De man maakte weer aanstalten om weg te rijden, maar de agenten konden dat voorkomen. Zijn zwaar beschadigde auto moest worden weggesleept. Op het politiebureau bleek dat hij vijf keer te veel alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is in beslag genomen.