Nieuws/Binnenland
2109198179
Binnenland

Geliquideerde man is oud-voetbalprof

AMSTERDAM - De man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32). Hij speelde onder andere bij FC Volendam en FC Emmen.

Dat melden meerdere opsporingsbronnen aan De Telegraaf en wordt bevestigd door de politie. Maynard werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij in zijn auto reed op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. Dat gebeurde volgens getuigen door twee mannen op een motorscooter. Hij probeerde aan de kogelregen te ontkomen door uit te wijken naar een brandweerkazerne. Zijn auto kwam tegen de gevel tot stilstand. Reanimatie van het slachtoffer haalde niets meer uit.

Maynard begon zijn profloopbaan bij FC Volendam. In 2010 tekende de voetballer voor twee seizoenen bij het Portugese SC Olhanense. Na slechts één seizoen vertrok hij naar het Hongaarse Kecskemeti MT, waar zijn contract vroegtijdig werd ontbonden. Maynard speelde daarna nog bij FC Emmen en Antwerp FC. Zijn voorlaatste seizoen speelde Maynard voor Quick Boys. Nu kwam hij uit voor Alphense Boys.

De liquidatie van de voetballer vond op dezelfde dag plaats als de moord op de advocaat Derk Wiersum. Die werd woensdagochtend bij zijn huis in Buitenveldert geliquideerd. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij uit het liquidatieproces Marengo rond meervoudige moordverdachte en topcrimineel Ridouan Taghi. Volgens de politie staan de twee moorden vooralsnog los van elkaar.

Alphense Boys

Alphense Boys reageert geschokt op het overlijden van de voetballer. Donderdagavond is er een besloten bijeenkomst met de spelersgroep en de staf. De uitwedstrijd tegen Hollandia die voor zaterdagavond gepland stond, gaat niet door. „Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden", aldus de club op de website.

Tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952 of mail naar [email protected] of [email protected]

Onze verslaggever Marcel Vink was gisteravond bij de brandweerkazerne: