Nieuws/Binnenland
2110306601
Binnenland

Touroperators: geen Nederlanders in gevaar bij bosbranden

AMSTERDAM - Bij de bosbranden op verschillende plekken in Zuid-Europa zijn geen klanten van Nederlandse touroperators in gevaar geweest. Dat blijkt uit een rondgang langs de reisorganisaties. Wel heeft Corendon klanten in Turkije de mogelijkheid gegeven naar een ander hotel te verhuizen als ze last hadden van de rook. Daar is door een deel van de klanten ook gebruik van gemaakt.

In de meeste gevallen zijn de branden in Turkije, Griekenland en Sicilië niet in de buurt van toeristenhotels. Bij de ANWB en het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ook geen gevallen bekend van Nederlanders die geëvacueerd moesten worden.

Reisorganisaties Corendon en TUI zeggen de lokale situatie goed in de gaten te houden en klaar te staan om actie te ondernemen. Daarbij doen de organisaties naar eigen zeggen weinig anders dan in andere jaren als er ook bosbranden zijn.

TUI merkt niet dat het aantal boekingen terugloopt voor de gebieden waar nu bosbranden zijn en dat beeld herkent Corendon. Die reisorganisatie zegt wel vragen te krijgen over de bosbranden, maar kan mensen dan geruststellen.