Nieuws/Binnenland
2113387580
Binnenland

Dinsdag 20 oktober

LIVE | Hoestende Melania Trump toch niet op campagne

Donald Trump en zijn vrouw Melania.

Donald Trump en zijn vrouw Melania.

AMSTERDAM - Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt in Nederland en Europa flink op. Steeds meer plekken voor vakantiegangers kleuren ’oranje’. In heel Europa worden maatregelen getroffen als volledige lockdowns, avondklokken en contactbubbels. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Donald Trump en zijn vrouw Melania.

Donald Trump en zijn vrouw Melania.

De Amerikaanse presidentsvrouw Melania Trump ziet af van een gezamenlijke verkiezingsbijeenkomst met haar man. De first lady raakte eerder besmet met het coronavirus en heeft volgens haar woordvoerster last van een hoest.

Melania zou dinsdag eigenlijk met haar echtgenoot verschijnen in Erie (Pennsylvania). Het zou haar eerste campagnebijeenkomst in meer dan een jaar zijn. De woordvoerster van de 50-jarige presidentsvrouw zegt dat vanwege de hoest uit voorzorg is besloten de reis af te blazen. „Mevrouw Trump voelt zich met de dag beter nu ze is hersteld van Covid-19.”

Erie stond voorheen bekend als een bolwerk van de Democraten, maar koos bij de vorige verkiezing voor de Republikein Donald Trump. Die maakte eerder deze maand bekend dat hij het coronavirus heeft, maar voert na een kort verblijf in het ziekenhuis weer volop campagne. Hij staat in de belangrijke ’swing state’ Pennsylvania achter in de peilingen.

Meer nieuws

Binnenland:

Buitenland:

  • Paus draagt voor het eerst mondkapje tijdens dienst
  • Wie het eerst komt, die het eerst maalt: China vaccineert erop los
  • De Italiaanse regio Lombardije voert een nachtelijk uitgaansverbod in. Naar verwachting gaat donderdag de avondklok in waarna de inwoners tussen 11.00 uur ’s avonds en 05.00 uur ’s ochtends de straat niet op mogen, uitzonderingen daargelaten.
  • Viroloog Marc van Ranst slaat terug naar zijn superverspreiders van haat
  • Ook voor Belg geen test meer na contact met coronapatiënt
  • Meer besmettingen dan in afgelopen dagen in Duitsland: 6868 nieuwe gevallen
  • De meer dan 100.000 inwoners van het Berchtesgadener Land in het zuidoosten van Duitsland moeten vanaf dinsdag binnenblijven vanwege een regionale lockdown die is ingegaan.
  • Ierland gaat in lockdown, maar scholen blijven open

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment en persoonlijk:

Bekijk hier het liveblog van maandag 19 oktober.