Nieuws/Buitenland
2113549960
Buitenland

Auto met ouders en kind (1,5) valt van openstaande brug

Niet de brug uit het vrehaal.

Niet de brug uit het vrehaal.

Leuven - Een jong gezin kreeg woensdagmiddag de schrik van hun leven. Een vader, een moeder en hun kindje van anderhalf jaar oud belandden om nog onbekende reden met hun auto op een opengaande brug in de Belgische stad Leuven. De auto viel van de brug op zijn kop tegen de slagbomen om uiteindelijk op het wegdek te belanden.

Niet de brug uit het vrehaal.

Niet de brug uit het vrehaal.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Hoe het ongeval aan de Vaartkom precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Vermoedelijk stond het gezin rond 16.45 uur met hun auto al stil op de brug, toen voor en achter hen de slagbomen naar beneden gingen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

„Er was een boot die op het punt stond om uit te varen”, bevestigt commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie. „Op een bepaald moment ging de brug omhoog, waardoor de auto van de opengaande brug is gevallen, en op zijn dak is terechtgekomen op de gesloten slagboom.”

Gewond

Het koppel en hun kindje moeten doodsangsten hebben uitgestaan. Door de impact van de val van de auto raakten de ouders, twee dertigers, en hun kindje gewond. Ze zaten bekneld in de auto, en moesten door de brandweer bevrijd worden. Het gezin is overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. „Volgens de laatste informatie zouden hun verwondingen niet heel ernstig zijn”, aldus commissaris Vranckx.

Vertegenwoordigers van de Vlaamse Waterweg kwamen ter plaats om de omstandigheden van het incident te onderzoeken. Pas rond 19 uur werd het wrak weggetakeld, de overweg bleef nog een hele tijd gesloten.