Nieuws/Binnenland
2114926036
Binnenland

’Man die vrouw doodmartelde meldt zich voor de erfenis’

De Nettenkoper in Beuningen

De Nettenkoper in Beuningen

Beuningen - Een man uit Beuningen die zijn vrouw tot de dood heeft gemarteld, eist de erfenis van zijn slachtoffer op. Dat meldt de Gelderlander. Volgens de rechtbank heeft hij inderdaad recht op haar familievermogen. De nabestaanden zijn in shock. „Dit is zo onrechtvaardig.”

De Nettenkoper in Beuningen

De Nettenkoper in Beuningen

De 60-jarige Hetty Verink stierf in maart 2015 een gruwelijke dood in haar woning aan de Nettenkoper in Beuningen. Wekenlang werd ze door haar toenmalige echtgenoot Laurent D. gemarteld, totdat ze na ernstig bloedverlies overleed.

Psychotisch

Omdat de man geen celstraf is opgelegd maar een tbs-maatregel, kan hij volgens de letter van de wet vragen om haar familievermogen, dat onder meer een landgoed in Corle bij Winterswijk bevat. Hij kreeg destijds geen gevangenisstraf, omdat hij psychotisch - en daardoor volledig ontoerekeningsvatbaar - was.

De krant citeert emeritus-hoogleraar Martin Jan van Mourik die zegt dat „alleen een moedige rechter dit nog kan tegenhouden”. Laurent D., die volgens De Gelderlander twaalf jaar jonger was dan Hetty, was pas twee jaar getrouwd met het slachtoffer.

Binnenkort dient het hoger beroep in deze zaak.