Nieuws/Buitenland
2115659402
Buitenland

Kim Jong-un geeft boeren bevel voor meer voedselproductie: ’Zonder fouten’

Kim Jong-un

Kim Jong-un

PYONGYANG - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft boeren bevolen de voedselproductie op te voeren, meldt staatspersbureau KCNA. Tijdens een bijeenkomst van de regerende Arbeiderspartij riep Kim de boeren op zich te concentreren op het verhogen van hun graanproductie en om hun doelen voor het jaar „zonder fouten” te halen.

Kim Jong-un

Kim Jong-un

Kim zei dat zijn regering landbouwontwikkeling als een zaak van „strategisch belang” ziet. „Om de gigantische langetermijndoelstellingen van plattelandsontwikkeling te bereiken, is het noodzakelijk om de partijleiding over de landbouwsector resoluut te versterken en het werk van de landelijke partij te verbeteren”, aldus de Noord-Koreaanse leider.

Het behalen van die doelen wordt bemoeilijkt door Noord-Korea’s kwetsbaarheid voor natuurrampen, waaronder overstromingen en droogte. Dat komt onder meer door een gebrekkige infrastructuur, maar ook door ontbossing en ander schadelijk openbaar beheer.

Het mede door Kims wapenprogramma sterk van de rest van de wereld geïsoleerde Aziatische land is al jaren afhankelijk van voedselhulp van buitenaf. Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN zijn ongeveer 10,7 miljoen mensen ondervoed in Noord-Korea, dat 25,9 miljoen inwoners telt.