Nieuws/Binnenland
2115710564
Binnenland

Kipvleeswaren zonder keurmerk in Lidl, Aldi

Aldi wil overstappen op ’tussenkip’

DEN HAAG - Supermarktketen Aldi wil voor eind dit jaar vlees van kippen gaan verkopen die betere leefomstandigheden hebben gehad. Deze ’tussenkip’ heeft meer ruimte om te bewegen, krijgt meer daglicht en gebruikt minder antibiotica

De kip groeit minder snel dan de plofkip. Maar de leefomstandigheden van de ’tussenkip’ zijn volgens dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier nog altijd slecht.

Belangrijk thema

Aldi stelt juist dat dierenwelzijn een belangrijk thema is voor de supermarkt. „Wij hebben hier de laatste jaren veel stappen in gezet en blijven dit doen”, laat de van oorsprong Duitse keten weten. Aldi is in gesprek met de Dierenbescherming over het zetten van volgende stappen op dit terrein.

Keurmerk

Volgens Wakker Dier hebben Aldi en Lidl in de supermarktsector het slechtste aanbod van kipvleeswaren. De twee winkelketens verkopen ze uitsluitend zonder dierenwelzijnskeurmerk, meldt de organisatie. Aldi meldt dat er inmiddels wel degelijk kipartikelen met het Beter Leven-keurmerk in de schappen liggen. De discounter wil dit aantal volgend jaar uitbreiden.

Wakker Dier hield steekproeven bij twaalf supermarkten. Coop, Plus en Dirk hadden het meeste aanbod aan kipvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk.