Nieuws/Buitenland
2115827619
Buitenland

Moeder vindt zoon bijna 16 jaar na tsunami Sri Lanka terug

COLOMBO - Een jongen die vermist raakte toen een dodelijke tsunami Sri Lanka in 2004 trof, is opgespoord door zijn moeder na een jarenlange zoektocht in het oostelijke deel van het land, meldt de politie dinsdag.

De jongen, geïdentificeerd als Akram Rizkhan, was 5 jaar oud toen de tsunami zijn dorp Karativu, 367 km ten oosten van de hoofdstad, verwoestte op 26 december.

Het kind werd aanvankelijk opgenomen in een ziekenhuis in het gebied en vervolgens geadopteerd door een familie, aldus de moeder van de jongen.

„Ik heb jaren naar mijn zoon gezocht, maar kon hem niet vinden. Ik deed een beroep op de president en zocht hulp bij de politie”, vertelde zij tegen verslaggevers na de hereniging.

Dna-test

Uiteindelijk kreeg ze informatie dat haar zoon geadopteerd was en kwam ze in contact met de familie. Nadat een dna-test was uitgevoerd, werd de moeder herenigd met haar zoon.

De tsunami liet meer dan 38.000 doden achter in Sri Lanka en veroorzaakte enorme schade aan de kustdorpen in de oostelijke, zuidelijke en westelijke provincies. In heel Zuidoost-Azië kwamen ongeveer 230.000 mensen door de vloedgolven om het leven.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop