2116681
Buitenland

Lichamen gevonden na redding ontvoerde vrouw

Verdachte Stewart Weldon.

Verdachte Stewart Weldon.

BOSTON - De Amerikaanse politie heeft een morbide vondst gedaan nadat een ontvoerde vrouw bij toeval was gered uit een auto. De autoriteiten ontdekten de afgelopen dagen drie lichamen bij het huis van de automobilist in Springfield (Massachusetts), berichten Amerikaanse media.

Verdachte Stewart Weldon.

Verdachte Stewart Weldon.

Agenten overmeesterden de verdachte bijna een week geleden na een achtervolging. De 40-jarige Stewart Weldon was ervandoor gegaan toen de politie hem staande wilde houden vanwege een kapot achterlicht.

De politiemensen vonden na de arrestatie een zwaargewonde vrouw in de auto. Zij verklaarde ongeveer een maand te zijn vastgehouden en verkracht in de woning van de man.

’Het is doodeng’

De autoriteiten stelden daarop onderzoek in bij het huis van de verdachte. Ze ontdekten meerdere lichamen, waarvan de doodsoorzaak nog niet is vastgesteld. Het onderzoek is nog in volle gang. Onderzoekers gebruiken onder meer een grondradar om te zoeken naar begraven objecten.

Omwonenden reageren geschokt op de vondst. „Als ze hem niet staande hadden gehouden vanwege het achterlicht, was niemand er ooit achter gekomen”, zei een 23-jarige vrouw tegen de Boston Globe. „Het is doodeng.”