Nieuws/Buitenland
2117861459
Buitenland

Zwangere vrouw redt echtgenoot van aanvallende haai

Miami - Een Amerikaanse vrouw heeft een absolute heldendaad verricht. Toen haar echtgenoot een duik nam in de zee werd hij aangevallen door een haai. De vrouw die nota bene zwanger is, dook gelijk haar man achterna om hem uit het water te halen.

Dat melden Amerikaanse media. Andrew Charles Eddy en zijn zwangere vrouw Margot Dukes-Eddy waren samen op vakantie in Florida. Het stel was samen met familie aan het varen met een zeilboot. Een deel van de groep besloot te gaan snorkelen bij het Sombrero rif. Andrew voegde zich later ook bij het snorkelende gezelschap. Zodra hij in het water lag, werd hij vrijwel meteen aangevallen door een haai.

Zijn vrouw Margot zag de haaienvin en kort daarop kleurde het water rood. Ze aarzelde geen moment en dook haar man achterna. Ze kon hem vastgrijpen en hem uit het water slepen. Familieleden die nog op de boot waren achtergebleven, belden direct de hulpdiensten.

Andrew is per helikopter naar een ziekenhuis in Miami overgebracht waar hij in kritieke toestand en met zware verwondingen aan de schouder is binnengebracht, vertelt hulpverlener Ryan Johnson.

Naast Andrew raakte niemand gewond. Florida heeft het grootste aantal haaienaanvallen, in 2019 waren er maar liefst 21 aanvallen.