Nieuws/Buitenland
2118129
Buitenland

Luchthaven Hamburg zondag niet meer open

HAMBURG - De luchthaven van de Duitse stad Hamburg zal het vliegverkeer zondag niet meer hervatten. Vliegtuigen kunnen door een stroomstoring uit veiligheidsoverwegingen niet meer opstijgen of landen.

De storing zorgde voor grote overlast op het vijfde vliegveld van Duitsland, dat jaarlijks door ruim 17 miljoen passagiers wordt gebruikt. De luchthaven verwerkt op zondagen gemiddeld 200 vluchten.

Het vliegveld had passagiers ’s middags al opgeroepen weg te blijven. „De politie heeft de toegangswegen naar de vertrekhallen afgesloten. Kom alstublieft niet naar de luchthaven”, meldde Hamburg Airport op Twitter.

Een woordvoerster van het vliegveld zei dat de storing vermoedelijk is veroorzaakt door kortsluiting. De problemen konden niet tijdig worden verholpen.

Duitse media berichten dat delen van het vliegveld weer stroom hebben. Winkels en restaurants konden daardoor de deuren weer openen.

Veel gedupeerde passagiers zaten zondag buiten de terminals te wachten op nieuws. Personeelsleden van de luchthaven en brandweerlieden deelden daar waterflessen uit. Door de storing konden mensen niet inchecken.