Nieuws/Binnenland
2118758
Binnenland

Kinderen volgens buurt vaker lastiggevallen

’Horrorclown’ zwaaide met mes bij speeltuin

Arnhem - De als clown verklede man die zondagmiddag in een Arnhemse speeltuin kinderen lastigviel, zou de jongens en meisjes met een mes hebben bedreigd. Buurtbewoners uit de wijk Presikhaaf, die zich aan het eind van de middag bij de politieafzetting hadden verzameld, weten dat de ’horrorclown’ tenminste elf kinderen de stuipen op het lijf heeft gejaagd.

„Ik hoorde dat een meisje gillend van angst thuis kwam. Ze durft nu de deur niet meer uit omdat clowns altijd leuk en vrolijk zijn en niet met messen rondzwaaien”, aldus een bewoner uit de directe omgeving van de speeltuin aan de Engelenburgstraat. Volgens medebewoners zou de clown al eens eerder bij de bosjes naast de speeltuin hebben rondgehangen.

Volgens politiewoordvoerder Simen Klok was er sprake van een dreigende situatie. „De aangiften bevatten geen zedencomponenten, waardoor we niet van een ’kinderlokker’ spreken. „Maar we hebben de zaak – vanwege het dreigende karakter - meteen serieus opgepakt en zijn met flink wat manschappen ter plekke gegaan”, aldus Klok.

Ook de brandweer is volgens hem meteen ingezet en maakte gebruik van drones met warmtebeeldcamera’s. Maar de ’horrorclown’ leek toen al gevlogen: hij is volgens de politie nergens meer gezien. Omwonenden menen dat hij al eens eerder had rondgehangen bij de speeltuin in de Arnhemse woonwijk.