Nieuws/Buitenland
2120002816
Buitenland

Duitser zonder mondkapje doodt 20-jarige verkoper die hem bier weigert

IDAR-OBERSTEIN - Een 20-jarige medewerker in een pompstation in het West-Duitse Idar-Oberstein is zaterdagavond doodgeschoten omdat hij weigerde bier te verkopen aan een man zonder mondkapje. De dader is zondagochtend opgepakt. De verdachte verklaarde dat de „druk van de pandemie hem dwong” de medewerker door het hoofd te schieten, melden lokale aanklagers.

De 49-jarige man zou het gevoel hebben gehad dat hij in een hoekje werd geduwd en „zag geen andere oplossing”, aldus de aanklager. De schutter probeerde zaterdagavond twee sixpacks bier te kopen, maar de medewerker wees hem op de verplichting een mondmasker te dragen in de winkel. Hierop verliet de man het pompstation.

Een uur later keerde hij terug, dit keer met een mondkapje op, en wilde weer bier kopen. Toen hij het bier bij de kassa neerzette, trok hij het masker van zijn neus en mond af. De verkoper probeerde weer de man aan te sporen zich aan de mondkapjesplicht te houden. De man trok toen een vuurwapen en schoot de medewerker in het hoofd.