Nieuws/Binnenland
2120523356
Binnenland

Enorme rookpluimen bij brand in voedselbedrijf in Helmond

HELMOND - In Helmond heeft een grote brand gewoed in een voedselbedrijf aan de Vossenbeemd. Door de brand kwam veel zwarte rook vrij. Die trok over de stad. Omwonenden werd met een NL-Alert gevraagd uit de rook te blijven.

Op beelden was te zien dat de vlammen hoog boven het pand uitkwamen. De brand veroorzaakte een grote rookpluim. De brandweer was met veel materieel ter plaatse. Er werden onder meer acht blusvoertuigen, drie hoogwerkers en diverse voertuigen voor watertransport ingezet.

De brandweer meldde rond 22.00 uur dat de brand onder controle is. Het nablussen zal nog enkele uren duren.

De loods die in brand stond is van Huijbregts Foodgroep. Er zijn geen gewonden.

Wageningen

In Wageningen heeft de brandweer diverse mensen van het balkon moeten halen bij een brand in een flat aan de Riemsdijkstraat. Het vuur brak uit in een woning, maar volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Midden kwam op twee woonlagen de gang vol rook te staan, waardoor mensen niet naar buiten konden.

In totaal zijn achttien woningen ontruimd. Twaalf hebben rook- en brandschade opgelopen. Een deel van de bewoners mag thuis overnachten. Voor een aantal mensen wordt een overnachtingsplek geregeld.

Een persoon moest naar het ziekenhuis na het inademen van rook. De veiligheidsdiensten hadden veel materieel ingezet vanwege het grote aantal telefoontjes over de brand. Er waren zes ambulances naar de flat gestuurd.

Roden

In het Drentse Roden heeft donderdagavond urenlang brand gewoed in een fietsenwinkel. Het vuur is volgens de Veiligheidsregio Drenthe ontstaan in de meterkast. Rond 23.00 uur was de brand onder controle.

Er kwam bij de brand veel rook vrij. Er is een NL-Alert verstuurd naar de omwonenden. Mensen kregen het advies om ramen en deuren te sluiten.

Volgens de brandweer kwamen er veel mensen af op de brand. „We zien een enorme toestroom van publiek bij de brand in Roden. De coronamaatregelen worden hierbij niet nageleefd. Ga naar huis! Houd afstand en geef hulpverleningsdiensten de ruimte. Denk om uzelf en om anderen”, twitterde de veiligheidsregio.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd