Nieuws/Binnenland
212194
Binnenland

20 jaar cel voor moord op Hilly Rogaar

GRONINGEN - De rechtbank Noord-Nederland heeft woensdag een 44-jarige man uit Veendam veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor de moord op zijn ex-vrouw Hilly Rogaar (38).

De rechtbank acht bewezen dat de man zijn ex-vrouw in november 2015 heeft gewurgd, terwijl zijn drie kinderen in de woning aanwezig waren en in ieder geval één van hen de moord op haar moeder voor haar ogen zag gebeuren.

Het vonnis valt hoger uit dan de eis van negentien jaar van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechtbank heeft de Veendammer misbruik gemaakt van het vertrouwen van een van zijn kinderen, die voor hem de garagedeur had opengelaten, zodat hij in de nacht van de moord zonder problemen de woning kon binnenkomen.

Gehandeld met voorbedachte rade

De rechtbank vindt dat de man met voorbedachte raad heeft gehandeld door een flesje ether mee naar het huis van zijn ex-vrouw te nemen, haar te bedwelmen en haar vervolgens minutenlang een kussen op het hoofd te drukken. De man en zijn ex-echtgenote waren verwikkeld in een vechtscheiding.

De Veendammer werd vrijgesproken van het beramen van een moordplan op de ex-partner van zijn huidige vriendin.