Nieuws
2123401
Nieuws

Myrna zwaaide dochter uit: ’Snotterend rijd ik de A4 op’

Myrna zwaaide haar 20-jarige dochter uit op Schiphol. Zij vertrekt een half jaar naar de Verenigde Staten voor haar studie. Myrna schreef een herkenbare lezerscolumn over het afscheid. ’’Snotterend rijd ik de A4 op. Ik ga helemaal los op de A9. En snif nog even na op de A2.’’

’’Vroeg. 04.30 uur en de wekker gaat. Nee! Het is té vroeg om op te staan, ik sliep net twee uurtjes. Zoonlief vond het nodig tot 02.30 uur in huis te spoken 'want mam, m'n examens zijn voorbij en ik heb vakantie!' Een hartig moeder-woordje volgt later de dag wel.

Té vroeg om mijn meisje los te laten. Het is maar voor een paar weken, maar toch. Het is geen Zeeland, Groningen of België. Het is the USA. Met 50 andere grote jongens en meisjes daar studeren.

We vertrekken als het net licht is, en rijden door een stil dorp. Dochterlief praat volop, man wat heeft ze zin! In haar hoofd gaat ze het lijstje nog af. Ja ze heeft alle. Kak! Paracetamol en homeopathische druppeltjes vergeten! Want ze dacht dat ze een beetje ziek werd deze week, zei ze. Ze zal het spannend vinden, dacht mama.

07.00 uur op Schiphol. Niet mijn plek, maar ja, het zal moeten. Ik hou niet zo van plekken waar heel veel mensen samen komen. Mijn voelsprieten gaan dan heel erg reageren en raken verstrikt.’’

Lees verder op VROUW.nl: ’Ik knuffel haar, en nog eens, en nog eens en moet dan gaan van haar.’