Nieuws/Binnenland
21241796
Binnenland

70 mensen op de bon na illegale ’car-meeting’ in Groningen

GRONINGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een groep van zeventig mensen bekeurd omdat ze bij een zogenoemde ’car-meeting’ aanwezig waren. Vanwege corona is het niet toegestaan om met meerdere mensen samen te komen. Daarnaast is een samenkomst met auto’s zoals deze, in Groningen niet toegestaan, aldus de politie.

De aanwezigen hadden zich verzameld op een parkeerterrein in de buurt van de Sontweg. Toen agenten daar aankwamen liet een aantal mensen de auto staan en klom over de hekken om van het terrein weg te komen. De politie heeft van de achtergebleven auto’s de kentekens genoteerd.

Ook feest in oude bioscoop beëindigd

Zondag heeft de politie in alle vroegte een einde gemaakt aan een illegaal feest met vijftig mensen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar in de oude bioscoopzaal in het Zeeuwse Hulst.

Agenten moesten, na een melding over geluidsoverlast, een deur openbreken om binnen te komen. De aanwezigen sloegen daarna op de vlucht. Volgens de politie had dat tot levensgevaarlijk situatie kunnen leiden vanwege houtrot in het oude pand, verschillende niveaus en gladde ondergrond door duivenpoep. Ook konden voormalige nooddeuren eenvoudig worden geopend, waarna mensen van 6 meter hoog naar beneden hadden kunnen vallen.

Om volgens de politie geen paniek te veroorzaken mochten de aanwezigen het pand verlaten, nadat hun gegevens waren genoteerd. Toen de agenten dachten dat iedereen buiten was, werden de ruimten in het pand nog bekeken en kwamen nog diverse jongeren te voorschijn. Hoewel de politie liet weten dat iedereen veilig naar buiten kon, zagen mensen de jongeren over de daken wegvluchten.