Nieuws

Cassius Verbond: ’Ik heb niets te verbergen’

Door Patricia Cortie

Cassius Verbond

Cassius Verbond

FOTO Roland J.Reinders

Het vrouwelijk schoon ligt bijna letterlijk aan de voeten van Cassius Verbond. Maar de voormalig B-Brave-zanger ontmoet liever totaal ontkleed een potentiële vriendin. Hij is vanavond te zien in Adam zkt. Eva Vips. „Ik vond dit wel een mooi moment iemand op een andere manier te leren kennen.”

Cassius Verbond

Cassius Verbond

FOTO Roland J.Reinders

Verbond prijkt in het rijtje van onder anderen dj Tony Star, Inge de Bruijn en Chaira Borderslee, in de eerste editie van de naakte liefdeszoektocht met bekende Nederlanders. „Ja, getwijfeld heb ik zeker”, geeft de artiest toe. „Het is sowieso niet normaal, iets wat niet veel anderen zouden doen. Maar ik hou er toch wel van andere keuzes te maken dan de meeste mensen. Ik wilde het gewoon proberen. Dat zei mijn gevoel ook: gewoon doen en dan maar kijken waar het eindigt. Of het wordt een nieuw begin.”

In de aflevering van vanavond krijgt Verbond twee ’Eva’s’ voorgeschoteld op een tropisch eiland. Hij kan ervoor kiezen met een van hen verder te gaan, of alleen het avontuur af te sluiten. „Ik ben er zeker heengegaan met het idee iemand te vinden. Ik ben nu een jaar single, en dacht: dit is een mooi moment om iemand op deze manier te ontmoeten.”

„Je bent meer op je gemak omdat de ander ook naakt is. Ik wilde er van tevoren niet teveel over nadenken, anders zou het te stressvol zijn. Het voelde ook gek, iedereen ziet je naakt op tv. Maar iIk zit lekker in mijn vel en heb niets te verbergen. En toen ik aankwam kon ik niet meer terug. Op het moment dat ik de eerste Eva zag was het meteen oké, er was ook geen ongemakkelijke vibe. Het vrije van het bloot zijn vond ik eigenlijk heel mooi. Het was voor mij een experiment en een hele leuke ervaring. Ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt.”

Verbond, die deze zomer twintig wordt, is gewend aan een idolenstatus door zijn tijd in de boyband B-Brave, die in april stopte. Hem maakte het niet uit als vrouwen zich aanmeldden voor Adam zkt. Eva Vips om zijn bekendheid. „Ik heb nooit met fans gedate, maar ik zou het niet zo erg vinden. In dit programma leer je elkaar echt beter kennen. Dat gaat verder dan een eventuele aanbidding.”