Nieuws/Binnenland
2126036946
Binnenland

Lange celstraffen voor moord op man in Landgraaf

Bobo Jalloh

Bobo Jalloh

ROERMOND - De rechtbank in Roermond heeft vrijdag drie mannen en een vrouw veroordeeld wegens het vermoorden van een inwoner van Landgraaf op 31 mei 2017. De verdachten zijn de voormalige echtgenote van het slachtoffer en drie mannen die de 39-jarige vrouw hielpen de man om het leven te brengen. De 39-jarige vrouw kreeg 19,5 jaar celstraf opgelegd voor het beramen van de moord, na een eis van achttien jaar.

Bobo Jalloh

Bobo Jalloh

De rechtbank spreekt van een moordcomplot waarbij met name de echtgenote van het slachtoffer en de 59-jarige Johan M. uit Brunssum plannen maakten Bobo Jalloh te vermoorden. Zijn vrouw, Hadiatou D., stelde daartoe een groot geldbedrag in het vooruitzicht.

Verdachte M. schakelde de 50-jarige David G. uit Geleen in. Beide mannen hebben volgens de rechtbank samen het slachtoffer in zijn woning vastgebonden en om het leven gebracht. De vrouw zette volgens de rechtbank de moord op, bereidde die voor en zette de voordeur open zodat de twee mannen binnen konden om haar echtgenoot te vermoorden. M. kreeg 17,5 jaar cel, G. 21,5 jaar, na eisen van respectievelijk achttien en 24 jaar. G.'s straf viel hoger uit omdat hij eerder al eens was veroordeeld voor een poging tot moord.

De 51-jarige Johan R. uit Landgraaf leverde ongeregistreerde telefoons aan de echtgenote en de twee andere mannen zodat zij met elkaar konden bellen. R. wist dat de anderen een moord beraamden en werd wegens medeplichtigheid veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf, na een eis van zes jaar cel.