Nieuws/Binnenland
2126824
Binnenland

Rijkswaterstaat waarschuwt: dit is levensgevaarlijk

Mensen stoppen op snelweg voor gans

UTRECHT - Automobilisten zijn maandagavond midden op de snelweg gestopt om een gans van een wegdek te halen. Rijkswaterstaat is geschrokken en roept Nederlanders op hun gezonde verstand te gebruiken.

De dierenredders voltooiden hun actie rond 20.00 uur op de A2 bij Utrecht. Goedbedoeld, maar allesbehalve slim. „Nu is het goed gegaan, maar het is levensgevaarlijk”, verklaart een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Een medewerker bekeek het tafereel ’met klamme handen en vol afgrijzen’, zo wordt beschreven op sociale media. „Je ziet de situatie op afstand, wetende dat er iedere dag incidenten zijn. En je kunt niets doen.”

De woordvoerder van Rijkswaterstaat probeert uit alle macht uit te leggen dat dergelijke manoeuvres niet slim zijn. „Er wordt keihard gereden op de snelweg. Als je dit ziet, denk je: potverdorie, die mensen realiseren zich niet hoeveel gevaar ze lopen.”

Stop bij tankstation

Rijkswaterstaat adviseert om naar een veilige plek, zoals een tankstation, te gaan en vervolgens de dienst of eventueel de politie te bellen. „Ga als burger niet stilstaan op de snelweg. Wij kunnen de situatie beter inschatten en nemen dan allerlei maatregelen, met bijvoorbeeld pijlen, afzettingen of kegels.”