Nieuws/Binnenland
2127598959
Binnenland

Minister Van Ark neemt zes weken rust: ’Last van nekproblemen’

Den Haag - Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) is voorlopig uit de running. Wegens aanhoudende nekklachten is ze zeker de komende zes weken afwezig, zo heeft zij besloten na medisch advies.

De taken van de VVD-bewindsvrouw, voorheen staatssecretrais van Sociale Zaken, worden zolang waargenomen door Paul Blokhuis, die als CU-staatssecretaris van Volksgezondheid het departement al goed kent.

„Ik hoop in september genoeg hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen”, schrijft Van Ark op Twitter. Vanaf half augustus komt het kabinet weer bijeen. Van Ark is ook lid van het ’kernteam’ dat over de coronamaatregelen gaat. Het deel van Van Arks takenpakket dat over de aanpak van het coronacrisis gaat, komt bij minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) te liggen.

Onlangs is in het kabinet al een herschikking geweest. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur, D66) verruilt het Binnenhof voor een baan elders. Minister Stef Blok (VVD) stapte over van Buitenlandse Zaken naar Economische Zaken. Sigrid Kaag (D66) werd buitenlandminister. Haar functie van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking werd overgenomen door ’nieuweling’ Tom de Bruin. Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg (D66) werd staatssecretaris van Infrastructuur, Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) werd dat op Sociale Zaken, een functie die eerst was opgevuld partijgenoot Bas van ’t Wout. Hij raakte er echter overwerkt.