Nieuws/Buitenland
2129341
Buitenland

Bikinironde geschrapt bij Miss America-verkiezing

De Miss America-verkiezing krijgt een makeover. Voortaan doen er niet alleen maar superslanke vrouwen mee aan de schoonheidswedstrijd, maar deelnemers in alle soorten en maten. De beroemde bikinironde is geschrapt.

De organisator van de Miss America-verkiezing, Gretchen Carlson, kondigde dinsdag de veranderingen aan bij het televisieprogramma Good Morning America. Deelnemers zullen niet langer alleen maar op uiterlijk worden beoordeeld, aldus Gretchen.

’Het is een competitie’

„We zijn niet langer een schoonheidswedstrijd. We zijn een competitie”, licht de Miss America van 1989 het besluit van de organisatie toe. Ze zegt dat het stoppen met de badpakkenronde een gevolg is van veranderende culturele normen.

Deelnemers mogen tegenwoordig dragen wat ze willen. Carlson wil de verkiezing, die al sinds 1921 wordt georganiseerd, hiermee nieuw leven inblazen.

’Praten over hun passie’

In plaats van de badpakkenronde gaan deelnemers in gesprek met de juryleden over hun passie, hun levensdoelen en hoe ze hun talent en ambitie willen inzetten als Miss America. De organisatie stopt nog niet met de avondjurkenronde, maar deelnemers worden wel aangemoedigd „hun zelfvertrouwen uit te drukken in de avondkleding van hun keuze”.

Op 9 september is de volgende Miss America-verkiezing.