Nieuws/Buitenland
2132407
Buitenland

Man vindt schedel in tuin: blijkt van zijn voorganger te zijn

Niet de schedel uit het verhaal.

Niet de schedel uit het verhaal.

OMSK - Een man heeft deze week een menselijke schedel opgegraven in zijn moestuin in een dorpje nabij het Russische Omsk. Toen hij naar zijn vrouw sprintte om te vertellen over de akelige ontdekking, schrok hij pas echt door haar reactie.

Niet de schedel uit het verhaal.

Niet de schedel uit het verhaal.

De 60-jarige vrouw bleef verrassend kalm en zei: „Geen zorgen, dat is mijn eerste echtgenoot.” Nadien spoorde ze haar man aan om de menselijke resten weer te begraven en alles gewoon te vergeten.

De man negeerde haar ’advies’ en stapte rechtstreeks naar de politie. Daar bekende de vrouw dat ze haar eerste echtgenoot 21 jaar geleden vermoord had met een bijl. Vervolgens had ze zijn lichaam in stukken gesneden en begraven in het aardappelveld.

’Nooit meer thuisgekomen’

Na de moord vertelde ze aan iedereen dat hij naar het werk was vertrokken en nooit meer was thuisgekomen. Zelf ging ze verder met haar leven alsof er niets gebeurd was.

Aan de politie heeft ze intussen verklaard dat ze destijds handelde uit zelfverdediging tijdens een dronken ruzie. Volgens het Russische onderzoekscomité is de vrouw onder huisarrest geplaatst en riskeert ze een gevangenisstraf van tien jaar.