Nieuws/Binnenland
2133189
Binnenland

Oldtimerstichting ’We mogen er straks toch wel in’

ROTTERDAM - Teleurstelling bij de Stichting Rotterdamse Klassiekers, woensdag na de uitspraak van de Raad van State over de milieuzone in Rotterdam. De hoogste bestuursrechter oordeelde dat de gemeente de zogenoemde milieuzone weer volledig mag handhaven en dus ook benzineauto’s van vóór juli 1992 mag weren uit het centrum van de stad.

De eigenaren van de oldtimers hebben hun hoop gevestigd op toekomstige landelijke regels, waar staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) aan werkt, en op het nieuwe college van Rotterdam. „We mogen er straks toch wel in”, aldus een woordvoerder van de oldtimerstichting.

Hij put ook hoop uit het oordeel van de RvS. Die zegt dat de gemeente de benzine-auto’s mag weren, gewoonweg omdat het gemeentebestuur daarvoor de ’beleidsruimte’ heeft, wat betekent dat het gemeentebestuur de ruimte heeft voor zijn eigen keuzes bij het nemen van een verkeersbesluit. „Niet omdat het weren van een paar klassiekers bijdraagt aan schonere lucht”, zo zegt hij.