Nieuws/Binnenland
2133647
Binnenland

Michael P. ook vervolgd voor mishandeling drie medewerkers PBC

UTRECHT - Michael P., de man die verdacht wordt van het doden en verkrachten van Anne Faber september vorig jaar, wordt ook vervolgd voor de mishandeling van drie medewerkers van het Pieter Baan Centrum (PBC) waar hij ter observatie was opgenomen. Dit incident gebeurde begin februari. P. viel eerst ’s middags een medewerker aan en ’s avonds twee andere medewerkers.

Tijdens de vorige niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Utrecht bleek dat er een aangifte lag van een „geweldsincident” in het PBC, maar meer informatie werd toen niet gegeven. Inmiddels is duidelijk dat P. ook voor de drie mishandelingen wordt vervolgd. Deze worden toegevoegd aan de zaak die komende maandag en dinsdag inhoudelijk wordt behandeld, laat het Openbaar Ministerie weten.

Faber verdween eind september na een fietstocht. Het lichaam van de 25-jarige studente werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober vorig jaar in Zeewolde gevonden.

Onder voorwaarden naar buiten

P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010. Omdat hij aan het einde van zijn straf zat, mocht hij onder voorwaarden naar buiten.

P. kwam in beeld nadat zijn DNA op de jas van Faber was aangetroffen. Die jas was gevonden tijdens een door familie en vrienden van Faber georganiseerde zoektocht in de omgeving waar ze verdween. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

Deels bekend

Hij heeft zijn daden deels bekend. P. zal aanwezig zijn bij de rechtszaak, heeft zijn advocaat laten weten. Tot nu toe was hij afwezig bij de pro-formazittingen.