Nieuws/Binnenland
2133952270
Binnenland

Hulpdiensten rukken uit voor melding verdronken persoon, blijkt verlaten scootmobiel te zijn

Het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn

Het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een gedumpte scootmobiel aan het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn heeft de politie en de brandweer maandag de stuipen op het lijf gejaagd.

Het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn

Het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn

Toen maandagmiddag rond half drie ’s middags een melding binnenkwam dat er mogelijk een ’persoon te water’ ligt bij het Dijkslootpad bedachten politie en brandweer zich geen ogenblik en gingen onmiddellijk op pad. In hun achterhoofd ongetwijfeld een ander recent incident, aan de Bachsingel. Toen reed een rolstoelbestuurder de sloot in, en kon ternauwernood worden gered door een toevallige passant.

Bij het Dijkslootpad bleek echter al snel dat helemaal niemand gered hoefde te worden van het water. Buurtpreventievrijwilliger Sven Verwaaij was eenwezig en vertelt dat de brandweerlieden snel weer terug naar huis konden. „Het bleek een achtergelaten scootmobiel te zijn. De brandweer heeft een korte zoekslag gemaakt in het water, en ging hierna retour kazerne.”

Afgelopen weekend rukten de Alphense hulpdiensten ook al tevergeefs uit naar een vermeende verdrinking. Toen werd melding gedaan van een kind dat in de Oude Rijn vlakbij de Albert Schweitzerbrug zou liggen. Dat bleek achteraf om een pop te gaan.