Nieuws/Binnenland
2135012622
Binnenland

Kans op fikse buien en onweer

In de middag en in de avond is er kans op enkele pittige onweersbuien. Vooral in het zuidoosten en het oosten worden windstoten verwacht van 75 kilometer per uur. Ook in andere regio's moeten mensen rekening met onweer houden.

Bij deze buien is er kans op hagel en zal er veel regen vallen in korte tijd, waardoor er mogelijk weer wateroverlast kan zijn.

De lucht is door de dagenlange hitte vochtig en daardoor zullen er ook donderdag en vrijdag stevige regen- en onweersbuien zijn, zo waarschuwt Weeronline. Vrijdag is de ergste hitte verdreven.

Code oranje

Het KNMI heeft woensdag code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden, met maximumtemperaturen van 35 graden of iets daarboven. Code oranje geldt voor Gelderland, Limburg, Brabant en Zeeland. In de overige provincies geldt code geel. Alleen op de Waddeneilanden geldt code groen.

Ook in stedelijke gebieden elders in het land kan het opnieuw 35 graden worden, meldt het KNMI. De nachten blijven warm met temperaturen rond 20 graden.