Nieuws/Binnenland
2135356
Binnenland

Vliegtuigbom en granaten in woon- en slaapkamer man Eindhoven

Eindhoven - Een man uit Eindhoven die explosieven illegaal aanbood op Marktplaats, heeft woensdagochtend bezoek gekregen van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD). De tientallen explosieven die in zijn woning werden aangetroffen, is hij kwijt. Zelf is hij aangehouden.

Onder andere de woon- en slaapkamer van de man lagen vol met granaten en onder andere een vliegtuigbom. Veel explosieven waren leeggehaald, maar sommigen bevatten nog explosief materiaal.

De politie ging op het adres van de man kijken vanwege een melding dat hij explosieven verkocht op Marktplaats. Na de ontdekking is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) opgeroepen voor een exacte inventarisatie.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat het in totaal gaat om dertig tot veertig explosieven plus een granaatwerper. De EODD kan dat niet bevestigen.

Defensie schrok niet van de situatie, het gaat volgens Eindhovens Dagblad om verzamelingen die ze vaker tegenkomt. „Behalve dan de Russische vliegtuigbommen. Die zie je niet elke dag”, aldus de woordvoerder tegen de regionale nieuwssite.