Nieuws/Binnenland
2137094784
Binnenland

Gewelddadige beroving scooter: tiener slaat met hamer

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

UITGEEST - Een 17-jarige jongen uit Beverwijk en een 18-jarige jongeman uit Heemskerk worden verdacht van de gewelddadige beroving van een 18-jarige leeftijdsgenoot uit Uitgeest. De verdachte met hamer sloeg één van de vrienden van het slachtoffer met het wapen. Die liep daardoor lichte verwondingen op.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De 18-jarige Uitgeester stond omstreeks 22:20 uur met zijn vrienden op de Zienlaan bij zijn scooter, toen plots de twee verdachten op hun brommer aan kwamen rijden. Zowel de passagier als de bestuurder stapten af en bedreigden de groep met hun wapens, een hamer en een mes. Ze eisten dat het slachtoffer zijn scooter af zou staan en die gaf daar uiteindelijk gehoor aan.

Korte achtervolging

Eén van de daders pakte daarop de scooter en uiteindelijk wisten beide verdachten te ontkomen in de richting van de Geesterweg. Het slachtoffer schakelde meteen de politie in.

Een agent liep de twee verdachten in Heemskerk tegen het lijf en ging erachteraan. Na een korte achtervolging konden de tieners worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze nog altijd vast zitten. De politie doet onderzoek naar de beroving.